www.digitalmars.com         C & C++   DMDScript  

digitalmars.D.bugs - [Issue 12053] New: DMD installer doesn't detect paths correctly for Win8.1 + VS2013

reply d-bugmail puremagic.com writes:
https://d.puremagic.com/issues/show_bug.cgi?id=12053

           Summary: DMD installer doesn't detect paths correctly for
                    Win8.1 + VS2013
           Product: D
           Version: unspecified
          Platform: x86_64
        OS/Version: Windows
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: installer
        AssignedTo: nobody puremagic.com
        ReportedBy: turkeyman gmail.com


--- Comment #0 from Manu <turkeyman gmail.com> 2014-01-31 18:58:31 PST ---
On my new installation (Win8.1, VS2013), sc.ini has these lines:

  WindowsSdkDir=C:\Program Files (x86)\Windows Kits\8.1\

  ...

  ; Platform libraries (Windows SDK)
  LIB=%LIB%;"%WindowsSdkDir%\Lib\win8\um\x64"


WindowsSdkDir seems to have been detected correctly ("Windows Kits\8.1\"), but
the LIB path seems to have changed under 8.1.
The correct path is: "Windows Kits\8.1\Lib\winv6.3\um\x64"; it seems 'win8' was
changed to 'winv6.3' in 8.1 for some reason.

I amended my sc.ini like so and it works fine:

  ; Platform libraries (Windows SDK 8.1, 8.0)
  LIB=%LIB%;"%WindowsSdkDir%\Lib\winv6.3\um\x64"
  ;WIN8.0 LIB=%LIB%;"%WindowsSdkDir%\Lib\win8\um\x64"


The installer should detect this case.

-- 
Configure issuemail: https://d.puremagic.com/issues/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
Jan 31 2014
next sibling parent d-bugmail puremagic.com writes:
https://d.puremagic.com/issues/show_bug.cgi?id=12053


Brad Anderson <eco gnuk.net> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |eco gnuk.net


--- Comment #1 from Brad Anderson <eco gnuk.net> 2014-02-24 16:23:44 PST ---
Should be fixed by ba2dd160.

Manu, can you confirm it is now working for you with 2.065?

-- 
Configure issuemail: https://d.puremagic.com/issues/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
Feb 24 2014
prev sibling parent d-bugmail puremagic.com writes:
https://d.puremagic.com/issues/show_bug.cgi?id=12053


Brad Anderson <eco gnuk.net> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
             Status|NEW                         |RESOLVED
         Resolution|                            |DUPLICATE


--- Comment #2 from Brad Anderson <eco gnuk.net> 2014-02-24 16:25:00 PST ---
*** This issue has been marked as a duplicate of issue 11457 ***

-- 
Configure issuemail: https://d.puremagic.com/issues/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
Feb 24 2014