www.digitalmars.com         C & C++   DMDScript  

digitalmars.D - Is the NNTP forum unusually slow?

reply Andrei Alexandrescu <SeeWebsiteForEmail erdani.org> writes:
Not sure whether it's an issue on my end. Since a few days ago (can't 
tell exactly when because I was on crappy connections for a while) the 
NNTP forum seems to be really really slow. Is this happening to others 
as well?

Andrei
Jul 15 2013
next sibling parent "Meta" <jared771 gmail.com> writes:
On Tuesday, 16 July 2013 at 01:16:53 UTC, Andrei Alexandrescu 
wrote:
 Not sure whether it's an issue on my end. Since a few days ago 
 (can't tell exactly when because I was on crappy connections 
 for a while) the NNTP forum seems to be really really slow. Is 
 this happening to others as well?

 Andrei

Usually the forum and the website are very fast for me. However, occasionally they (the forum and/or the website) will take a long time loading, generally on the order of seconds.
Jul 15 2013
prev sibling next sibling parent "Kagamin" <spam here.lot> writes:
On Tuesday, 16 July 2013 at 02:12:54 UTC, Meta wrote:
 Usually the forum and the website are very fast for me. 
 However, occasionally they (the forum and/or the website) will 
 take a long time loading, generally on the order of seconds.

You're talking about forum.dlang.org which is just a web frontend to the NNTP newsgroup, it caches the content in a database and doesn't talk to the newsgroup server every time.
Jul 15 2013
prev sibling next sibling parent "Meta" <jared771 gmail.com> writes:
On Tuesday, 16 July 2013 at 04:03:45 UTC, Kagamin wrote:
 You're talking about forum.dlang.org which is just a web 
 frontend to the NNTP newsgroup, it caches the content in a 
 database and doesn't talk to the newsgroup server every time.

I assumed when he said forum that he meant the front end, not the newsgroup.
Jul 15 2013
prev sibling parent "H. S. Teoh" <hsteoh quickfur.ath.cx> writes:
On Mon, Jul 15, 2013 at 06:16:08PM -0700, Andrei Alexandrescu wrote:
 Not sure whether it's an issue on my end. Since a few days ago
 (can't tell exactly when because I was on crappy connections for a
 while) the NNTP forum seems to be really really slow. Is this
 happening to others as well?

I use the mailing list interface, so I can't really tell the exact response time (mailserver latency and everything, y'know). I do notice, though, that once in a while there would be a derth of messages, and then all of a sudden a whole bunch of messages all at once. I'm not sure if this is because responses to the forum actually happens in sporadic peaks of activity, or if this indicates occasional performance issues in the NNTP server. (Or if it's an effect of my MX running spamassassin, with spots of high activity caused by spamd latency.) T -- It said to install Windows 2000 or better, so I installed Linux instead.
Jul 16 2013